Laat je verleiden!

Door lekkere koffie,
smeuïg ijs of heerlijke gerechtjes. Smakelijk!

2,20 Chaudfontaine

2,20 Chaudfontaine bruis

4.00 Chaudfontaine 0.5 l

4.00 Chaudfontaine bruis 0.5 l

2,30 Coca Cola

2,30 Coca Cola light

2,30 Coca Cola zero

2,40 Fanta Orange

2,40 Sprite

2.60 Nordic Mist Agrumes

2,60 Nordic Mist Tonic

2,60 Ice Tea

2,60 Cecemel chocomelk

2,60 Fristi

2,60 Finley Blood Orange Grapefruit

2,60 Finley Lemon Elderflower

4,90 Pomton

pompelmoes + tonic

2,50 Minute maid appel

2,50 Minute maid appel-kers

2,50 Minute maid multivitaminen ace

2,50 Minute maid sinaasappel

2.50 Looza Pompelmoes

Arthur’s Legacy 7.1% Vol. SUGGESTIE

Het wordt gebrouwen met 40% tarwe waardoor deze Arthur’s Legacy niet alleen troebel is maar in smaak ook heel volmondig met een zachte afdronk is. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7.1 %. Deze ‘Return of the White Widow’ wordt vooral gekenmerkt door een uitgesproken fruitig en fris citrus-karakter afkomstig van een selectie kruiden.”

Estaminet 5,2% Vol.

Hopping met aromarijke SAAZ hop en de trage gisting die er het fruitig karakter aan geeft, maken van ESTAMINET de rasechte Belgische Premium Pils, “brewed and bottled in Belgium”. Je ziet het, je ruikt het, je proeft het, …

Kriek Boon 6,5% Vol. Zomer

Kriek BOON is een bier van spontane gisting, bereid uit oude en jonge lambiek van Lembeek, gerijpt op eiken vaten. Onze kwaliteit wordt gewaarborgd door het gebruik van uitsluitend echte krieken.

Steenbrugge blond 6.5% Vol.

Abdij gesticht in 1084 door St. Arnoldus, patroon der brouwers. Het Abdijbier STEENBRUGGE Blond is een blond bier met een warme, volle smaak en een licht gerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel "Gruut". Bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

Steenbrugge bruin/dubbel 6.5% Vol.

Abdij gesticht in 1084 door St. Arnoldus, patroon der brouwers. Het Abdijbier STEENBRUGGE Dubbel Bruin is een bruin bier met een rondborstige moutkarakter en een fruitig gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel "Gruut", met nadruk op kaneel. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

Brugge tripel 8.7% Vol.

Brugge Tripel heeft, met zijn rijke Brugse geschiedenis, een afgerond moutkarakter en een geparfumeerde hoptoets in combinatie met subtiele kruiden. Het geheim van zijn complexe smaak is ‘Gruut’, een historisch Brugs kruidenmengsel. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

Rochefort 8 8.0 Vol.%

Dit bier heeft een mooie roodbruine kleur met stevige -tussen wit en crémekleur- schuimkraag die goed aan de wand v/h glas blijft kleven. De geur is complex. Kruiden, fruitig en zelfs een beetje bitter. Rozijntjes en een dosis alcohol. De smaak is lichtjes zoet en vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Lichtzoet en beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk.

Orval 6.2 Vol.%

Orval is een trappistenbier dat in de abdij Notre-Dame d'Orval in de Belgische provincie Luxemburg wordt gebrouwen. Het bier is een buitenbeentje binnen de familie van de trappistenbieren, en van de Belgische bieren in het algemeen: er is slechts één variant algemeen verkrijgbaar, en deze is een relatief licht bier dat herinnert aan een Engelse ale.

Chimay wit Trippel 8,0 Vol.%

Goudgele Trappist met een lichte nevel en een prachtige volle, witte schuimkraag. De geur en de smaak zitten vol fruit, waaronder veel druiven en gist. Een ronde bitterheid galmt na tijdens de finish.

Karmeliet 8,4 Vol.%

Tripel Karmeliet is een Belgisch bier dat in 1996 werd gelanceerd. Het is een tripel (8,4% in volume) waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt. Dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het overvloedig kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan mildbitter uit te vloeien.

Rodenbach 5.2% Vol.

Rodenbach is het uniek VLAAMS ROOD BRUIN Bier, erkend als Traditioneel Streekproduct. De “gemengde” hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven haar een zacht-zure smaak en complexe fruitigheid net als wijn. Licht verteerbaar. RODENBACH bestaat uit 3/4 jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

Palm 5,4% Vol.

De ‘Speciale Belge’ is het betere Belgische bier van begin 20e eeuw. Dit vlot drinkend amberkleurig bier van hoge gisting geeft een verstandig alcoholgehalte. De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gisten haar fruitig gistingsaroma. Fijne aromahoppen uit Kent brengen een subtiele harmonie. PALM is de absolute nummer 1 ‘BELGIUMS’S AMBER’.

Palm Green Non Alcoholic

Voor de alcoholvrije genieter van de honingzachte PALM-mouten in harmonie met de fijne aroma-hoppen uit Kent. Amberkleurig - alcoholvrij.

Steenbrugge wit 5.0% Vol.

Het Abdijbier STEENBRUGGE Wit-Blanche is een tarwebier gebrouwen met 40% ongemouten tarwe en 60% mout. Het heeft een verfrissende smaak en een licht gerookt, fruitig citrusachtig aroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel "Gruut", met nadruk op koriander en curaçao. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

Cornet 8,5 Vol.%

CORNET is een zwaar blond Belgisch bier met een zeer subtiele, eigenzinnige en geraffineerde houtsmaak en een ‘velouté’ mondgevoel dat een op eik gerijpte wijn evenaart. Het volmondige bier met eiktoets houdt de balans tussen de fruitigheid van de gist en de vanillezoetheid van het hout. De afdronk is verwarmend, lang met een zachte bitterheid. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

Palm Hop select 6 Vol. %

Palm Hop Select, de jongste telg in het PALM-assortiment is een bier voor echte levensgenieters! Dit complexe maar gebalanceerde degustatiebier van hoge gisting, met een alcoholgehalte van 6%, is verrijkt met eigen hop uit Steenhuffel. Die zorgt voor het specifieke hoparoma, een perfecte aanvulling voor de banaanachtige fruitigheid en subtiele karameltoets die het bier zijn unieke smaak geven. De hergisting op fles verzekert een fijne pareling en uitstekende bewaring.

Geuze Boon 6,5% Vol.

Oude geuze-lambiek BOON is een klassieker onder de Belgische bieren. Door de spontane gisting en een rijping van 2 jaar op eiken vaten, bekomt het bier de zeer speciale wijnsmaak die het reeds meer dan 200 jaar kenmerkt.

Rodenbach Vintage 37.5cl 7% Vol.

Deze exclusieve Rodenbach Vintage heeft 2 jaar gerijpt op een eikenhouten foeder, wat resulteert in een superieure Rodenbach Grand Cru met een zachtzure smaak en complexe, intense fruitigheid met een zeer lange afdronk net als Grand Cru wijn.

Duvel 8,5% Vol.

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het unieke brouwproces, dat zo'n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak.

Westmalle Dubbel – Donker 7% Vol.

Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale

Westmalle Trippel – Blond 9,5% Vol.

Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles. Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus.

Gin-Tonic

Bobby’s – Fever Tree tonic (kruidig)

Gin-Tonic

Run to Walk again – Fever Tree tonic (zacht)

Aperol Spritz

Mojito

Rode porto

Witte porto

4,50 Martini Bianco

5,00 Amaretto

Even uitrusten of een hapje eten bij Taverne Luihoeve?

Kom eens langs, de koffie staat klaar.